Eero Aarnion Tuohi-seinä vain Stopteltoilta

Stopteltoilla on ilo ja kunnia saada mallistoonsa Eero Aarnion suunnittelema tuote.

 

 

"Idea seinään syntyi tuohikuviosta. Perinteinen tuohi-idekoraatio on päivitetty moderniin ympäristöön ja moderniin materiaaliin. Tuohi-seinässä on kalevalaista henkeä ja se vie mielikuvissa vanhoihin hyviin aikoihin", muotoilija Eero Aarnio kertoo. Aarnion puheissa vilahtavat tuohisormukset ja pärekorit, Tuohi-seinän ideoinnin lähteet.

Seinä sopii kaikkiin Stoptelttojen telttoihin ja sitä on saatavissa myös tilanjakajana.

 

MATERIAALI

Materiaalina seinäkkeessä on aavistuksen läpikuultava akryyli, joka taittaa valon kauniisti. Tilanjakajana Tuohi-seinän korkeus on 2,6 x 1 m. Tyylikäs uutuus sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön. Seinäelementtiä ja tilanjakajaa voi joko ostaa tai vuokrata Stopteltoilta.

 

 

Eero Aarnio

Muotoilija, professori h.c. Eero Aarnio (s.1932) on yksi suurista modernin kalustemuotoilun vaikuttajista.

Aarnio opiskeli vuosina 1954-1957 Taideteollisessa oppilaitoksessa Helsingissä ja perusti oman sisustussuunnitteluun ja teolliseen muotoiluun erikoistuneen toimiston vuonna 1962. Aarnio on tullut tunnetuksi 1960-luvulla lasikuidusta muotoilemistaan futuristisista tuoleista, josta varsinkin nyt jo 50-vuotias Pallotuoli herätti myös kansainvälistä  huomiota. Aarnion muita lasikuidusta valmistamia tuoleja ovat esimerkiksi Pastilli, Tomaatti ja Formula.

Retron tultua muotiin Aarnio on taas ajankohtaisempi kuin koskaan. Aarnion tuotteita on ollut esillä elokuvissa, muotikuvauksissa ja musiikkivideoissa. Hänen töitään on pysyvästi näyttelyssä muun muassa New Yorkin Museum of Modern Artissa, Lontoon Victoria and Albert Museumissa ja Weil am Rhenin Vitra Design Museumissa.

Aarniolle myönnettiin vuonna 2005 Suomi-palkinto. Vuonna 2008 Aarnio sai sekä Kaj Franck -palkinnon että merkittävän kansainvälisen tunnustuksen Compasso d´Oron. Vuonna 2010 Eero Aarnio palkittiin Pro Finlandia -mitallilla.

Eero Aarnion laajaan tuotantoon voi tutustua hänen sivuillaan. Palkittu ja arvostettu muotoilija on suunnitellut myös Copacabana-kitaran yhteistyössä Plectra ry:n kanssa.

http://www.eeroaarnio.com/

Eero Aarnio suunnitteli Stopteltoille Tuohen.

Kuva: Eero Aarnion arkisto